petraanderberg

SKULLE DETTA VARA ETT ALLVARLIGT PROBLEM?

Kategori: Allmänt

 
Den här videon ger mig kväljningar. Inte på ett "Åh, vad jag är lättstött"-sätt, utan på ett "Fucking hell, folk är ju hjärndöda"-sätt. Maury är en talkshow som gick på tv från 1991 till 2012. Just detta avsnitt är från 2005. De flesta avsnitten handlar om unga barn/tonåringar som missbrukar droger, är prostituerade, vill ha barn eller misshandlar sina familjemedlemmar. Programmets egna beskrivning lyder "The syndicated television show, that explores compelling relationship and family issues." Alltså en show som tar tag i riktiga familjeproblem.
 
Men just detta avsnitt heter "She looks like a boy... turn her back into my daughter!". För det första är mammorna helt knäckta över att deras döttrar har på sig stora tröjor, stora byxor och snapbacks. De är knäckta över att inte kunna gå och shoppa med sina döttrar på Victoria's secret och de är knäckta över att de inte använder smink. Är detta ett skämt eller? Visst, det är ett relativt komiskt och överdrivet program, men när kidsens föräldrar inte vill att sina döttrar ska vara prostituerade vid ålder 14 kan man acceptera att de försöker vara lite seriösa.
 
Det värsta är nästan när man hör publiken flämta i chock, mamman grina och Maury själv kritisera och ifrågasätta varför de klär sig som de gör. Wow. Helt otroligt faktiskt.
 
Vi alla vet att USA är ett väldigt konservativt land, så om detta hade handlat om att deras döttrar ville byte kön så (även om jag är helt för att man liksom är den man är), så hade jag förstått på en annan nivå att det hade varit lite nytt för familjen. Men när det nu handlar om dessa tjejers sätt att klä sig, så förstår jag inte problemet. Inte alls faktiskt. Spela fotboll och basket ska de inte heller göra. NÄ-Ä sånt är bara för pojkar. AA-A sånt kan bara killar göra. Medan tjejer ska bry sig om sina jävla naglar och tjejer ska sminka sig och gå runt i kjol.
 
NEJ. Tjejer ska inte göra någonting överhuvudtaget. Precis som killar inte ska göra någonting. Så otroligt larvigt att jag ens ska känna mig arg över en video som denna. Att man ens ska behöva diskutera om vad som är "typiskt tjejigt". Låt bruden ha på sig stora jävla brallor med en keps på huvudet så tar grabben på sig en kjol och klackar. Eller så tar tjejen på sig kjol och klackar och killen tar på sig stora brallor och keps. Eller så går man naken om man vill det :).
Kommentera inlägget här: